In- en verkoop

Dankzij jarenlange activiteit in de uienhandel beschikt Bowa over een uitgebreid netwerk van telers. Onze mensen en de partners waar we mee samenwerken, gaan periodiek langs bij de telers en beoordelen daar de kwaliteit van de aangeboden uien. Wij kopen zowel gele uien als rode uien in. 

Van teler naar verpakking

Uien die door ons zijn ingekocht, ondergaan een aantal handelingen. Wij zorgen ervoor dat de uien schoongemaakt worden en verwijderen het aanwezige loof. Vervolgens worden de uien op grootte geselecteerd. Tijdens dit proces vinden enkele handmatige kwaliteitscontroles plaats. De uien worden vervolgens verpakt in verpakkingen van 4 tot en met 25 kilogram. Op aanvraag kunnen wij ook uien in bigbags of bulk (los) leveren.

Verkoop

Zodra de uien verpakt zijn, zijn deze klaar voor transport. Bowa levert de geschoonde uien wereldwijd volgens de wensen van de klant. Wij kunnen de uien verpakt leveren, maar ook los op de vrachtauto. In overleg met de klant wordt gekozen voor de meest geschikte leveringsmethode. Voordat de uien onze vestiging verlaten, onderwerpt een externe adviseur de uien steekproefsgewijs nog aan een laatste controle.