Sorteren en verpakken van uien

een gespecialiseerd familiebedrijf

Contact opnemen
Speel video

Gespecialiseerd familiebedrijf

Als u op zoek bent naar gele of rode uien, dan hebben wij wat u zoekt. De uien worden schoongemaakt, van het loof ontdaan en op grootte gesorteerd. Met handmatige controles zorgen wij ervoor dat de beste uien overblijven. Deze uien verpakken wij in het gewenste formaat voor onze klanten.

Bowa is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de sortering en verpakking van uien. Wij zijn ons bedrijf gestart in 1990 en hebben in de loop der jaren wereldwijd een groot netwerk opgebouwd.

Meer lezen
Kantoor en werkplaats

Soorten uien

Gele ui

Rode ui

Van teler naar verpakking

Stap 1

Lossen

De uien worden opgehaald bij de boer en bij BOWA BV gebracht. Bij aankomst worden ze gewogen en gelost in de bunkerinstallatie. Daar kunnen ze gedroogd worden en vanuit de bunkerinstallatie gaan ze vervolgens het verwerkingsproces in.

Stap 2

Verwerken

De uien worden schoongemaakt en van het loof ontdaan.

Stap 3

Sorteren

De uien worden op vier verschillenden maten gesorteerd. De verschillende maten worden vervolgens op kwaliteit gesorteerd. Met handmatige controles zorgen wij ervoor dat de mooiste uien overblijven.

Stap 4

Verpakken

De uien worden vervolgens verpakt in verpakkingen van 4 tot en met 25 kilogram. Op aanvraag kunnen wij ook uien in bigbags of bulk (los) leveren.

Stap 5

Keuren

Voordat de uien onze vestiging verlaten, onderwerpt een externe adviseur de uien steekproefsgewijs nog aan een controle.